Ce vrei nu e mereu ce ti se potriveste

Image

             Azi e 30 ianuarie si am ales sa fie acesta primul meu articol pe blog si il dedic in totalitate fratelui meu ROSCAAAAA. Asa ne zicem noi si traditia porneste de fapt din liceu, cand prietenii il strigau pe Alex asa, dar apoi am inceput sa o folosim si noi in familie si am fost intrebata o data ca nu e foarte ciudat?Atunci nu am stiut ce sa raspund, numai ca mi se pare foarte fain, dar astazi pot sa zic ca mi se pare perfect  pentru ca ne defineste pe noi ca o familie. Cand zici Alex si Oana sunt doua fiinte separate, dar cand strigi Rosca, ne strigi pe amandoi si de fapt fratii sunt un intreg dar pus separat.

              Am mai fost intrebata de ce pentru noi e asa de importanta ziua de nastere, de ce punem asa de mare accent pe asta.Si aici am incercat sa raspund de fiecare data in asa fel incat sa ma fac inteleasa.Dar raspunsul e ca o zi pe an E a CUIVA, o zi in care si care merita sarbatorit faptul ca aceea persoana s-a nascut. E o zi care ar trebui sa fie numai despre persoana respectiva, in care sa iti aduci aminte tot felul de intamplari din trecut, sa deschizi cufarul cu amintiri si sa stergi praful asternut. Asta nu inseamna ca nu ma bucur de fiecare zi langa Alex sau de cei dragi, sau ca nu aducem aminte de tot felul de patanii; dar ca de Craciun, trecutul langa aceea persoana draga devine Bradul in care se pun ornamente, amintiri si in fiecare an sunt mai multe si mai frumoase si merita sa sarbatoresti evolutia si mereu, dar mereu sa iti aduci aminte.  Si avem multe clipe frumoase si care acum sunt amuzante, dar acum 15 ani erau un razboi  si imi place ca din cand in cand si mai ales macar 1 data pe an sa deschid cufarul si sa ma bucur de ce a fost si de ce este azi.

Image

          Cand eram copil mi-am dorit foarte tare o sora si am fost extrem de dezamagita cand am aflat ca baiat, chiar am avut metodele mele de a incerca sa repar nepotrivirea facuta de Cineva acolo sus:))  Nu pot sa povestesc asta aici, caci probabil s-ar supara pe mine(desi apropiatii nostrii stiu toti defilarile), dar hai sa zicem ca poate de aici vine talentul pentru moda, barbateasca:)).  Si pe masura ce am crescut si am terminat cu luptele greco romane, asta pentru ca devenise mai inalt ca mine si nu mai puteam castiga, dupa ce am terminat de jucat poker cu santajul  (miza era mereu mare si nu stiai cine merge la bluf ) am ajuns sa imi dau seama ca ma bucur enorm ca e baiat si ca nu e fata. Unul din motive e ca asa numai eu pot lua haine de la el :)), dar in primul si in primul rand pentru ca suntem intregul de care vobeam la inceput. Diferiti, fiecare acopera alta parte din sfera vietii si poate vede lucrurile din alta perspectiva, dar impreuna si mereu impreuna suntem o minge, ce se rostogoleste mereu si aluneca si daca o parte se desumfla, o ajuta cealalta si tot asa. Imi pare rau pentru toti cei care nu au frati, caci fratele sau sora sunt cel mai frumos dar (chiar daca atunci cand esti mic gasesti metode de a-l chinui, gen : esti adoptat ) si stii ca mereu ai un suflet pereche pe lumea asta si indiferent de ce se intampla tu ai parte de minunea ta mereu  🙂 Asa inveti ca daruirea si impartirea lucrurilor e mai frumoasa decat sa primesti, asa inveti sa bucuri de bucuria altora mai mult ca de a ta.A ta devine a lor si partea frumoasa e ca inveti asta in suflet si devine o parte din felul de a trai. Un frate/sora te face mereu mai bun, mai sincer, te aduce mai sus  caci josi mereu intr-o echipa.Chiar si de la Viena:)

          Asa ca LA MULTI ANI ROSCAAAAAAA   si in fiecare, dar mai ales azi, ma bucur de greseala negresita din dorinta mea de copil 🙂

Image

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s