Pentru orice Fond trebuie un Ten

Image

 

        Am o atractie pentru mijloacele de transport in comun si sa ma uit la cei din jurul meu si ma gandeam ca uneori nici nu ai nevoie de cuvinte sa vorbesti,uneori o privire, un gest , o rasuflare iti spun ce ai vrea sa stii. Stau si ma uit cum unii oameni sunt urati fizic si sunt astfel caci asa sunt ei de fapt pe interior.Chiar cred ca o fumusete interioara te face frumos si la fizic, nu stiu, ceva se intampla, poate e numai zambetul sincer si mimica de multumire a persoanei respective care te face sa o vezi mai frumoasa decat ar cataloga-o statisticile. Asa poti sa vezi cand cineva e frustrat, nu e multumit de el si oricat de frumos s-ar imbraca si cate carti interesante se face ca intelege, numai le citeste. Vad cand tu te uiti urat la mine, vad cum te roade o invidie , vad ca ce crezi tu ca te deranjeaza esti de fapt chiar tu si mai vad ca atunci cand eu te intreb cu privirea mea “Ai ceva sa imi spui”, privirea ta se opreste caci nu ii place confruntarea, ii place numai dulceata frustrarii. Vad priviri de genul “Eu sunt mai bun ca tine” si atunci ma intreb ca daca tu esti chiar mai bun ca mine de ce simti nevoie sa imi comunici asta? Poate ca nu esti, sau poate ca esti dar nu esti fericit ca esti, pentru ca poate nu asta e ce iti ceri tu tie.

Image

          Se zice ca atunci cand ti-e frica sa nu arati asta, dar nu te ajuta cu nimic sa nu imi arati tu mie ceva, pentru ca fiind asa de preocupat sa ascunzi sub covor o senzatie naturala, eu pot sa vad nenaturalul din comportamentul tau si atunci stiu ca ai ceva de ascuns. Uneori e mai bine sa mergi dupa instinct si cred ca cel mai bine e sa te asculti atunci cand esti cuprins de frica, sau de panica, sau de stres sau oboseala, sau de furie.Cred ca atunci trebe sa fii atent la ce decizii tinzi sa iei si sa nu o gandesti la rece.Mancarea e mereu mai buna calda si atunci cand e rece pui condimente si incerci sa o faci ce trebuia sa fie , dar devine altceva. Vreau sa zic ca e bine sa fii atent la tine atunci cand esti pe margine si poti sa cazi; atunci cand esti gol pusca in fata ta si tremuri inseamna ca poate ti-e frig si iti trebe o patura, inseamna ca poate tremuri de rusine , inseamna ca tremuri si ca trebuie sa vezi de ce, nu sa astepti sa te intorci in zona ta de comfort si apoi sa zici “Acum ca nu mai tremur hai sa vedem problema”.

Image

         Da, am tot auzit de frumusetea interioara care te face frumos pe exterior si pana de curand nu am realizat cat de adevarat e, nu am realizat ca tot ce nu te face pe tine multumit si fericit pe interior te marcheaza pe exterior. De fapt corpul nostru e aluatul cu care noi lucram si vrem sa transmitem ceva, dar orice durere cu care tu apesi, orice suvoi de tristete, orice clipire de fericire lasa amprenta ta pe material, dar o lasa diferit. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, nu sunt oarba, sunt oameni urati fizic care asa s-au nascut si care nu se incadreaza sa zicem in normalul frumos, dar ceva ii face atragatori si interesanti, privirea ta devine dependenta de un fizic complet neatragator si simti cum te atrage.  Nu am inteles pana cand am vazut din senin cum o fata pe care natura a inzestrat-o cu anumite trasaturi, ea le-a alterat cu intunericul si si-a mancat din dar. Ma uitam si ma gandeam cat de rau trebuie sa fie pe dinauntru daca asa de afectat e invelisul..Si privirea mea a fost una plina de parere de rau.

Image

         Exista si alte cazuri, cum ar fi marul frumos si extrem de apetisant pe exterior si putred pe interior si musti cu pofta, dar dintr-o data simti un gust intens amar si dezgust total. Apoi vezi diferenta dintre iluzie si adevar si vezi si simti gustul de pamant,simti descompunerea in papilele tale gustative in  comparatie cu dulceata verdelui vibrant. Si din pacate cunosc si astfel de persoane, care iti vand o fantezie plina de dorinta si fericire, plina de multumire si bunatate, cand de fapt fabulatia e de fapt o fabula si morala vine mereu la sfarsit. Dar sunt clipe scurte de pauza cand se schimba decorul si nu mai e personajul, numai omul, si atunci vezi, scurt si fulgerator diferenta : actorul si actul. Vezi tot ce el crede ca tu nu vezi, caci a uitat ca viata nu are nici pauze si nici cortina, dar are mereu spectatori.Cred ca e mai rau sa iti joci viata ca un rol si la sfarsitul piesei sa vezi ca tot ce crezi tu ca ai cladit e numai aer invelit in praf.

    Multa lume foloseste termenul de “oameni de calitate”, dar confunda termenul de calitate cu termenul civilizat.Daca cineva a fost crescut cu ideea de a avea mereu grija de o fatada, nu inseamna ca in spatele ei chiar se afla o casa, poate e doar un gard foarte frumos cu geamuri si usa, care intradevar se aliniaza la un front stradal imperios necesar.

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s